De geschiedenis van sieraden

Gepubliceerd op 19 januari 2023 om 11:41

Sieraden maken al duizenden jaren deel uit van de menselijke geschiedenis. Van oude beschavingen tot moderne tijden, sieraden hebben gediend als een symbool van status, liefde en persoonlijke expressie. In deze blog leggen we je een klein beetje uit over de geschiedenis  en betekenis achter de meest populaire sieraden. 

 

Een van de oudste en meest populaire sieradenstijlen is de ketting. Kettingen worden al duizenden jaren door mensen over de hele wereld gedragen. In het oude Egypte droegen farao's en koninginnen uitgebreide gouden kettingen als symbool van macht en rijkdom. In het oude Griekenland en Rome werden kettingen vaak gemaakt van goud en versierd met kostbare edelstenen. Ook nu zijn kettingen nog helemaal hip, bekijk hier onze collectie.

 

Een andere populaire sieraad is de ring. Ringen worden al eeuwenlang gedragen om liefde, toewijding en status te symboliseren. De oude Egyptenaren droegen ringen om hun toewijding aan de goden te symboliseren. In het oude Rome werden ringen vaak gebruikt als een symbool van macht en rijkdom. Tegenwoordig zijn ringen nog steeds populair en zijn ze te krijgen in veel stijlen en kleuren, kijk onze ringen pagina om onze ringen te shoppen!

 

Oorbellen zijn ook een populaire sieradenstijl en worden al duizenden jaren door mensen over de hele wereld gedragen. In het oude Egypte werden oorbellen vaak gedragen door zowel mannen als vrouwen als een symbool van rijkdom en status. In het oude Griekenland en Rome werden oorbellen door vrouwen gedragen als een symbool van schoonheid en elegantie. Tegenwoordig worden oorbellen door zowel mannen als vrouwen gedragen en maken je outfit helemaal af. Bekijk hier onze collectie. 

 

Armbanden zijn een andere populaire sieradenstijl die ook al duizenden jaren wordt gedragen. In Egypte werden armbanden vaak gedragen als symbool van macht en rijkdom. In Griekenland en Rome werden armbanden, net als oorbellen, door zowel mannen als vrouwen gedragen als een symbool van schoonheid en elegantie. Tegenwoordig zien we dat veel mensen armbanden dragen, van subtiele tot de meest opvallende ontwerpen. Shop onze armbanden hier

 

Kortom, sieraden maken al duizenden jaren deel uit van de menselijke geschiedenis, elke stijl heeft zijn eigen geschiedenis, betekenis en is nog steeds populair. Kettingen, ringen, oorbellen en armbanden zijn maar een paar voorbeelden van de sieraden die er zijn. Of je nu op zoek bent naar een symbool van liefde, toewijding of persoonlijke expressie, er is altijd een sieraad die bij jou past!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.