Wat zijn Stainless Steel sieraden?

Gepubliceerd op 14 april 2021 om 16:05

Ben jij opzoek naar sieraden die langer mooi blijven? Bij Frendiez shop je de leukste stainless steel sieraden die niet verkleuren. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over Stainless Steel.

 

Wat is stainless steel?

Stainless steel, ook wel roestvrij staal (RVS), is een mix van hoofdzakelijk ijzer, nikkel, chroom en koolstof. Dit materiaal is ideaal voor sieraden, want het is sterker dan bijvoorbeeld zilver. Ook krast het minder snel en glimt het ook nog eens meer. Daarnaast is stainless steel vaak beter te betalen dan zilver of goud, win-win dus!

Voordelen van stainless steel

Zoals net al benoemd zijn er een veel voordelen verbonden aan stainless steel oorbellen, hieronder staan ze op een rijtje:

  • Sterk materiaal, waardoor het niet snel krast
  • Glimt waardoor het een luxe uitstraling heeft
  • Is vaak een stuk minder duur dan echt zilver of goud
  • Stainless steel (RVS) is goed recyclebaar, waardoor het ook nog eens duurzaam is

Hoe houd je stainless steel mooi?

Om nóg langer van je sieraden te kunnen genieten, is het belangrijk om af en toe een beetje aandacht aan ze te besteden. Zo is het belangrijk om een aantal situaties te vermijden wanneer je je prachtige sieraden draagt. Zo gaat het stainless steel en chloor helaas niet goed samen, daarom is het verstandig om de sieraden af te doen als je van plan bent om te gaan zwemmen. Dit kan namelijk roest veroorzaken en dat is zonde. Ook is bodylotion niet de beste vriend van stainless steel, laat het daarom eerst een half uur intrekken voordat je je sieraden om doet.

Maar er zijn natuurlijk een aantal hulpmiddelen om ze mooi te houden. Allereerst doet lauw water en een zacht doekje al wonderen. Een tweede tip is om de sieraden op een droge en stofvrije plek te bewaren. De meeste mensen bewaren hun sieraden in de badkamer, maar dan heb je helaas sneller kans op verkleuringen. Bewaar ze bijvoorbeeld op je nachtkastje, zo vergeet je ze 's ochtends ook niet. Een derde tip is baby olie. Je leest het goed, baby olie doet echt wonderen. Doe een klein beetje baby olie op een doek en wrijf het zachtjes over het sieraad heen en voilà, je sieraad ziet er weer als nieuw uit!

Is stainless steel anti-allergeen?

Zeker! Stainless steel wordt vaak beschreven als anti-allergeen of hypoallergeen. Helaas betekent dit niet altijd dat het nikkel vrij is, bij sommige sieraden zit er wel (een kleine hoeveelheid) nikkel in verwerkt, maar je hebt zeker een verminderde kans op een allergische reactie. Heb je snel last van materiaal waar nikkel in zit, zoals bij bijvoorbeeld een RVS riem die tegen je huid aan zit? Dan raden wij het dragen van onze sieraden af.

 

Ben je enthousiast zijn geworden over stainless steel sieraden? Op www.frendiez.nl zijn alle sieraden van stainless steel, waardoor je er zeker van bent dat je lang plezier hebt van je aankopen. Mocht je nog vragen hebben, klik dan hier.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.