Goud of zilver: wat past beter bij jou?

Gepubliceerd op 20 april 2021 om 11:59

Misschien heb je een complete goud of zilver collectie, of beide, maar weet je eigenlijk niet goed welke kleur nou écht het beste bij jou past. Natuurlijk moet je altijd gaan voor wat je zelf mooi vindt, maar er zijn een aantal factoren die meespelen of jij een goud of zilver type bent. Lees snel verder om erachter te komen welk type jij bent!

 

Om erachter te komen welke kleur het beste bij jouw huid past, is het belangrijk om de ondertoon van je huid te analyseren. De ondertoon van je huid is de tint onder je huid. Er bestaan twee type ondertonen, namelijk koel en warm. Ook kan je ondertoon neutraal zijn.

 

Hoe kom je er achter welke ondertoon je hebt? Hier zijn meerdere trucjes voor. Allereerst kan je gemakkelijk met een lichtje (zaklamp van je telefoon) over de aderen van je pols schijnen. Zien ze er blauw- paarsachtig uit? Dan kan je stellen dat je een koele ondertoon hebt. Neigen ze meer naar geel of groen? Dan heb je een warme ondertoon.

 

Er zijn meerdere trucjes om er zeker van te zijn welke ondertoon je hebt. Kijk bijvoorbeeld naar de kleur van je haar. Mensen met blond of lichtbruin haar hebben een koele ondertoon terwijl mensen met donkerbruin of zwart haar vaak een warme ondertoon hebben. Natuurlijk werkt het verven van je haar niet op de ondertoon van je huid en dus helaas ook niet op de kleur sieraden die het beste bij je past.

 

Word je in de zomer gemakkelijk bruin? Dan is dit waarschijnlijk ook een teken van een warme ondertoon. Word je eerder na een middag in de zon zitten rood of roze-achtig? Dan is dit waarschijnlijk een teken van een koele ondertoon.

 

Als je er nog steeds niet helemaal zeker van bent (kunnen we ons bijna niet voorstellen na deze tips ;) ), kun je voor de test een (het liefst) spier wit t-shirt/blouse aantrekken. Zie je er wit, vervaagd en misschien wel bleek uit? Dan heb je waarschijnlijk een koele ondertoon. Zie je er bruin en (lijkt het) gezonder uit? Dan heb je een warme ondertoon.

 

Dus.. Welke ondertoon past bij welke kleur sieraden?

Als we kijken naar de ondertoon van je huid, zien we vaak dat zilveren sieraden het vaak beter doen bij een koele ondertoon, terwijl gouden sieraden het juist beter doen bij een warme ondertoon. Gouden sieraden kunnen iemand met een koele ondertoon erg bleek maken. Terwijl zilveren sieraden juist een beetje schokkend er uit kunnen zien op iemand met een warme ondertoon. Gelukkig hebben wij een ruim assortiment aan gouden en zilveren sieraden, dus er is keuze genoeg, en kies vooral wat jij zélf mooi vindt!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.